08/12/2017 / Door Marjola

Van de Westeinderplassen in Aalsmeer, over de Maas naar Rotterdam tot de Waal in Nijmegen. Dit zijn de plekken waar de culinaire reis van deze week aanlegt. We beginnen de vaart bij het fijne en ruim opgezette restaurant de Firma in Nijmegen!

De Firma
De sfeer die hier hangt zal je opgetrokken schouders direct doen zakken. Geïnspireerd op de laid back restaurants van Kaapstad en Sydney, geniet je hier van een heerlijke lunch of diner. Niet de cliché gerechten, maar verrassende, wereldse smaken die een lach op je gezicht brengen! Tip: zet de avond zeker nog even voort in hun aperitivobar!

Rosso
Na het bezoek aan de Firma komen we aan in de haven van Rotterdam en nemen we plaats bij Rosso. Wat je mag verwachten? Ieder geval geen traditionele voor- en hoofdgerechten, maar juist verschillende kleine gerechten die goed gecombineerd kunnen worden. Voor ieder gerecht heeft Rosso een mooie wijn, maar laat je vooral adviseren door de bediening. Zij helpen je namelijk graag met het maken van de juiste keuze.

Spek & Bonen
Vanuit Rotterdam wordt de vaart voortgezet naar Spek & Bonen in Sliedrecht. Dit is de plek waar nieuwe verhalen ontstaan en oude verhalen worden gedeeld. Dankzij hun gezellige shared dining concept, ookwel: social dining genoemd zal niemand er voor spek & bonen bijzitten. En als je het verhaal van je buurman toch niet zo interessant vindt, smul je gewoon lekker verder van alles dat op tafel staat.

Westeinder Paviljoen
Als laatst meren we deze week aan bij het Westeinder Paviljoen in Aalsmeer. Hier kun je tussen het Nederlandse ‘zomerweer’ lekker genieten op het sfeervolle terras aan het water. Plan je dinerbezoek vooral ruim in zodat je eerst nog even kunt genieten van een adembenemende zonsondergang!

Reacties (0)


Reageer