12/03/2019 / Door Steffi Hoolwerf

Met RestaurantKaart kun je in Leiden en omstreken al bij meer dan 20 restaurants genieten van een heerlijke lunch of diner. Wist je dat veel van deze restaurants ook een uitgebreide vegetarische kaart hebben? Daarnaast is het 11 t/m 17 maart 2019 de Nationale Week Zonder Vlees. Extra reden om deze restaurants een bezoek te brengen dus, ook als niet-vegetariër!

Nog geen lid van RestaurantKaart? Probeer het de eerste maand gratis.

Galerie Café Leidse Lente

Galerie Café Leidse Lente is dé gezelligste huiskamer van Leiden. Je kunt hier genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner onder het genot van kunst, muziek en ander vermaak. Aan dit café is ook een galerie verbonden wat een vrijzinnige en creatieve sfeer creëert. De menukaart staat hier vol met vegetarische en zelfs vegan opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde portobello‘s of een spaghetti van courgette? Kom je voor de lunch? Probeer de groente kroketjes!

Aperitivo

Bij Aperitivo geniet je van de Taste of Aperitivo: vijf smaakvolle gerechtjes van de kaart, zodat je niet hoeft te kiezen tussen al dat lekkers! De kaart bestaat onder andere uit bruschetta, melanzane, focaccia en pomodoro soep. Zo maak je op je eigen manier kennis met de Italiaanse keuken en nip je ondertussen van de lekkerste wijnen. Toch liever één gerecht? Ze hebben hier verschillende soorten vegetarische pizza’s en pasta’s!

Vet Gezond

Vet Gezond is hét restaurant in Leiden waar qualityfood tegen een vriendelijke prijs wordt aangeboden. Zij staan bekend om hun Vet Gezonde salades, broodjes en avondmaaltijden. Bij Vet Gezond hebben ze een ruim aanbod vegetarische en zelfs vegan gerechten: verschillende soorten broodjes en wraps met hummus en geitenkaas. Daarnaast hebben ze ook een vegan kapsalon en zelfs een vegan pizza!
Aan de Rijn

Bij Aan de Rijn doen ze aan shared dining : meerdere kleinere gerechtjes die je met de tafel deelt. Je moet niet bang zijn om je eten te delen dus, maar op deze manier kun je van alles wat proeven. Zo hebben ze een vegetarische sushi bowl, bruschetta’s met tomatensalsa of pulled pumpkin, een vegetarische burger, een vegan rendang en nog véél meer!

Hortus Den Haag

Hortus is niet in Leiden, maar het is de reis naar Den Haag zeker waard!
Hortus is een volledig vegetarisch restaurant. Dit restaurant is geen typisch vegetarisch restaurant, maar een gastronomische belevenis. Waar mogelijk gebruikt Hortus lokale en duurzaam geteelde biologische producten. Een bezoekje aan dit restaurant is dus niet alleen erg gezond, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Het menu is seizoensgebonden met een aantal vaste gerechten die reeds tot de klassiekers van het restaurant behoren.

Waar wacht je nog op? Reserveer snel jouw tafeltje bij een van de bovenstaande toppers. Dit kan via de RestaurantKaart app, beschikbaar voor Apple en Android.

Reacties (0)


Reageer