20/06/2018 / Door Marjola

Natuurlijk zou ik dolgraag bij alle aangesloten restaurants willen eten. Vanaf het moment dat zij beschikbaar zijn in de RestaurantKaart-App, begint mijn buikje al langzaam te knorren. Helaas lukt het mij niet om zo vaak uit eten te gaan als het aanbod van RetaurantKaart rijkt. Daarom kies ik deze keer voor een restaurant dichtbij huis: restaurant Morris.

Op tafel
We krijgen als tip verschillende gerechten te bestellen en lekker te delen. Dat advies hebben wij natuurlijk braaf opgevolgd. Gambas, tonijnsalade, risotto koekjes, Friethoes friet, tonijn steak, lams entrecote; alles passeert de revue vanavond. De bereiding is tot in de puntjes uitgedacht en je proeft aan alle gerechten dat het aan kennis en ervaring niet ontbreekt in de keuken.


We bestelden o.a. de Entrecote en ik kan je vertellen: werkelijk verrukkelijk! Het vlees was mals, malser, malst en smolt letterlijk als boter op je tong. En ik verzeker je dat ik niet overdrijf. Maar hé; dat moet je zelf komen proeven, nietwaar?

Wist je trouwens dat ze ook dé perfecte Ribroast serveren? Dit is echt een gouden tip als je met z’n zessen uit eten gaat. De varkenskarbonade die hiervoor gebruikt wordt, leggen ze eerst uitgebreid in de marinade en wordt vervolgens gepekeld. Met als eindresultaat een 500 gram hemels stuk vlees per persoon! Met daarnaast nog de knapperige friet van Friethoes en verse sla en je zit de komende dagn nog vol! Maar let op: je moet hiervoor wel 48 uur van tevoren reserveren. Daar was ik met mijn 24 uur en 4 personen helaas net te laat voor, maar staat zeker nog op mijn must-eat list!

Aan de muur
Morris ziet er van binnen heel gaaf uit: hip, modern en stoer. Toch kiezen wij er dit keer voor lekker buiten te zitten. Mooi weer blijft toch zeldzaam in Nederland en met dat ruime terras met grote, hoge tafels en banken is het ook buiten heerlijk toeven bij Morris.

Onderaan de streep
Voor onze wijntjes en biertjes betalen we €50,- euro. Al onze heerlijke gerechten kosten normaal gesproken 153,50- maar dankzij RestaurantKaart besparen we maar liefst 38,25 op de rekening. Onderaan de streep betalen we in totaal €165,75, inclusief onze drankjes. Dat is slechts €41,43 p.p. voor een avond vol hapjes en drankjes!

Met een RestaurantKaart-lidmaatschap van slechts 6,99 per maand heb je die korting er dus zo uit! En dan te bedenken dat je nog 700 toffe restaurants in Nederland kan bezoeken!

Een laatste tip
Oh, voordat ik het vergeet: elke laatste vrijdag van de maand hebben ze hier een feestje/borrel/party vanaf 22:00u. Met DJ + Cocktailbar. Absoluut moeite waard om naartoe te gaan!

Liefs, Arne!

Reacties (0)


Reageer