13/03/2018 / Door Arne

Als accountmanager bij RestaurantKaart heb ik het voorrecht stad en land af te gaan om de leukste en lekkerste restaurants te bezoeken en aan te sluiten bij RestaurantKaart. Zo kom ik bij leuke eetcafés, luxueuze sterrenzaken en de nieuwste parels, waaronder: Bistrobar Indonesia in Haarlem.

Liefde op het eerste gezicht
Bij mijn eerste bezoek aan Bistrobar Indonesia wist ik het zeker: dit restaurant moet ik zelf zo snel mogelijk gaan bezoeken en beproeven! Met ruim 600 restaurants in ons bestand snap ik dat het onmogelijk is alle restaurants te bezoeken, dus heb ik voor mijzelf een ‘snel te bezoeken restaurant’ lijstje gemaakt. Na een etentje op dit adres zal je mijn keuze van vanavond goed begrijpen!

Een nieuwe Oosterse parel
Bistrobar Indonesia is pas sinds afgelopen zomer in Haarlem gevestigd, maar is voor vele muggen niet meer weg te denken. Voordat Indonesia haar entree maakte zat in dit voormalig bankgebouw “The Gin Sum Club”. Een prachtig concept, dat helaas te hoogdrempelig bleek voor de doordeweekse dagen, aldus eigenaar Thierry.

Maar je kent het gezegde: "De een zijn dood is de ander zijn brood". En zo ontstond de samenwerking tussen horeca-icoon Ron Blauw en Chef Agus Hermawan met als uitkomst: Bistrobar Indonesia in Haarlem.

De ultieme WOW-factor!
Ik reserveer (natuurlijk) telefonisch en vermeld daarbij dat ik met RestaurantKaart wil komen vanavond, dat kan sinds kort maar liefst elke dag van de week. Bij aankomst proef je direct de sfeer; het is groots en ruim opgezet en ziet er prachtig uit. BistroBar Indonesia heeft écht de WOW-factor! We worden hartelijk ontvangen en persoonlijk naar onze tafel begeleid. Het belooft een heerlijke avond te worden..

Wat zullen we eten?
Nadat we onze ogen flink de kost hebben gegeven, is het de beurt aan de menukaart om ons te verrassen. Waar moeten we beginnen? Alles klinkt lekker en om ons heen zien we jaloersmakende tafels vol lekkernijen staan. Gelukkig wordt je hier goed geadviseerd en is het personeel uitstekend geïnformeerd over de keuzes die je kan maken.

Mijn advies? Begin met en aantal streetfood gerechten vooraf. Zeker de satasting is verrukkelijk (ook als je niet van saté houdt ;-)). Toen we eenmaal de smaak te pakken hadden konden we door met onze rijsttafel. Wij gingen voor de mix van vlees en vis. In een woord: fantastisch! Het ene gerecht nog lekkerder dan het andere. Ik kan alleen maar zeggen dat je hier een keer gegeten MOET hebben….

Op de foto’s hieronder zie je links TACO AYAM BALI en rechts SATASTING (3 soorten saté). En nog een kleine tip: ga lekker met 4 personen uiteten zodat je nog meer gerechten kunt proeven ;-).

Reacties (0)


Reageer