02/11/2017 / Door Marjola

Lekkerbekken en smulpapen opgelet! Voor iedereen die gek is op de mediterrane keuken, hebben wij namelijk een fijn lijstje met ons aanbod van lekkere mediterrane restaurants in Groningen. Van de Franse Riviéra en Spaanse platteland tot het archeologische Griekenland! Wat is jouw favoriet?

Louis XV
Begin jou mediterrane reis bij restaurant Louis XV en ‘Apres nous, le deluge’. Oftewel: geniet van het moment, laat de boel de boel, morgen zien we verder. Ondanks de verschillende ruimtes zoals het restaurant, de wijnbar en de lounge draait het op alle plaatsen maar om één ding: bourgondisch genieten.

El Txoko
Ontsnap aan de alledaagse drukte in het Spaanse restaurant El Txoko in hartje Groningen. Zittend aan een van de gezellige tafeltjes of staande aan de bar. Door het gehele restaurant proef je de ongedwongen Spaanse sfeer. Laat de tafel lekker vol met pinxtos zetten en prik met z’n allen al het lekkers aan je vorkje!

Galtelli
Chef-kok Pascual Miniti, een echte Italiaan, zorgt samen met zijn team voor de lekkerste Italiaanse gerechten. Galtelli bevindt zich net buiten het drukke centrum van Groningen en vanaf buiten zal de Italiaanse kneuterigheid je al tegenmoet komen. Nippend aan je wijntje kun je hier tegelijkertijd naar de bootjes kijken die voorbij varen in het Schuitendiep!

Olympia
De Griekse keuken mag natuurlijk niet ontbreken op het mediterrane lijstje in Groningen. Zo vind je Grieks restaurant Olympia in een van de gezelligste straatjes van Groningen, de Zwanestraat! Hier wordt het zo goed mogelijk bedienen en het creëren van verrassende gerechten verheven tot ware topsport. De typisch Griekse gastvrijheid vind je hier overal terug!

Reacties (0)


Reageer