30/01/2018 / Door Marjola

Waarom zou je jezelf beperken tot een hoofdgerecht als je ook lukraak van de kaart kan bestellen? Met concepten als shared-dining, social dining en tapas geniet je met volle teugen van alles dat op de kaart staat. Ideaal voor iedereen die moeite heeft met keuzes maken of die zich gewoon graag laten verrassen! Ik vind het bovendien een stuk gezelliger om lekker met mijn tafelgenoten alles van tafel te kunnen pakken en delen.

Tijsterman - Boskoop
In de Hooiberg bij Tijsterman wordt er (h)eerlijk gedeeld. Afgelopen najaar zijn zij gestart met dit nieuwe (winter)concept en met succes! Je bestelt zelf je gerecht, maar eet er gezellig samen van. Zo geniet je echt met elkaar en hoef je niet te balen als je tafelgenoot toch weer een betere keuze heeft gemaakt dan jij. Eerlijk zullen jullie alles delen!

De Kleine Parade - Utrecht
Het leuke bij de Kleine Parade in Utrecht is dat jij allerlei gerechtjes van over de hele wereld kan bestellen. Een gezellige manier van eten, omdat je op deze manier veel verschillende dingen kunt proeven én delen! Je kunt bovendien zelf kiezen of je eerst koude en dan warme gerechtjes laat serveren of alles lekker in een keer op tafel laat zetten.

Het Indisch Veerhuys - Almere
Een van onze nieuwkomers in Almere en nu al onmisbaar geworden. Bij Indisch restaurant Veerhuys maak je kennis met de authentieke keuken van Indonesië en kan je ook hier de tafel lekker vol laten zetten. Geen vernieuwd concept, maar geheel volgens Indische traditie kies je hier voor een van de uitgebreide rijstafels. Al kan je uiteraard ook hun Indonesian Streetfood uitproberen.

ZESN70 - 's Gravenzande
Sonja van Opstapmetlisa.nl testte RestaurantKaart hier al uit en is helemaal fan. Bij restaurant ZESN70 eet je volgens het zogenaamde ‘Diner-to-Share’ principe. Wat dat inhoudt? Je eet samen van één bord. Als dat niet gezellig en knus is! Je kunt ervoor kiezen aparte gerechten te bestellen, maar kan ook de keuze maken voor een 3- of 4 gangen diner-to-share diner. De gerechten bij diner-to-share zijn kleiner dan de gerechten die je in je eentje eet, maar des te meer je kunt proeven.

Aan de Rijn - Leiden
Bij restaurant Aan de Rijn in Leiden kan je op ieder moment van de dag genieten van verschillende kleine gerechten. Zo combineer je er tijdens de lunch 3 gerechtjes tot een volledige lunch. Dat is eens iets anders dan die standaard clubsandwich. Ook voor het diner bestel je verschillende gerechten (ter grootte van een half voorgerecht). Alle gerechtjes worden op grote houten planken geserveerd en in het midden van de tafel gezet. Kan je samen met jouw tafelgenoten de hele kaart af om te proeven!

Benieuwd naar de rest van ons aanbod? Bekijk hier al onze 681 restaurants en vul ook jouw agenda met lekkere etentjes!

Reacties (0)


Reageer