04/01/2018 / Door Marjola

Today is a special day! Het is namelijk #NationalSpaghettiDay vandaag. Als echte liefhebbers kunnen wij deze dag uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan en brengen wij graag een ode aan ’s werelds oudste pastasoort. Wist je trouwens dat onze zuidelijke vrienden maar liefst 50 kilo pasta per jaar consumeren? De Nederlanders kunnen er gelukkig ook wat van en kiezen maar al te graag een vers bord pasta van de kaart. Speciaal daarom 5x fijne Italianen.

Bacco
Geniet met volle teugen bij een van de beste Italianen van Amsterdam en omgeving. Geen poespas maar pure en traditionele smaken. De enige vraag die rest: kies jij voor een klassieke spaghetti met knoflook op olie en spaans peper of maak je er een waar spektakel van met de Penne geflambeerd in een Parmezaanse kaas met Italiaanse brandy?

Bonetti
In de keuken van Bontetti zijn de Italiaanse koks iedere avond druk bezig om jou de Italiaanse cultuur te laten proeven. Na een bezoek aan Bonetti zal je deze levensstijl die hoofdzakelijk bestaat uit, eten en (wijn) drinken, maar al te graag voortzetten. Van pasta’s, gnocchi tot dolci: alles hier wordt huisgemaakt!

MMX
Iedere ochtend is Grazia druk in de weer om zelf de pasta te maken. Wat dacht je van huisgemaakte Tagliolini, Tagliatelle en Ravioli met Ricotta? Buiten het feit dat alles op de kaart hier bellissimo is, is de Spaghetti Parmiggiano een echte aanrader. Aan je tafel wordt de spaghetti vers bereid in een uitgeholde kaas!

Carpe Diem Ristorante
Geniet van het Italiaanse leven in hartje Rotterdam. Eigenaren Sebastiano en Maria zijn opgegroeid in Sicilië en verstaan dus als geen ander de Italiaanse (eet)cultuur. De warme zomers en zachte winters brengen ze naar Rotterdam dankzij hun sfeervolle restaurant en overheerlijke gerechten. De Spaghetti di Gragnano mag bovendien echt niet ontbreken op tafel!

Parmesan
Al eerder stonden ze bij ons tussen de Italiaanse favorieten, maar wij kunnen er vooralsnog geen genoeg van krijgen: Parmesan in Zwijndrecht. De prachtige creaties die chef Manuel Moolenaar en zijn team keer op keer voor je uit de keuken toveren. Alles wordt bereid zoals Di Mama ze bedoeld heeft, oftewel: heerlijke authentieke pasta’s, risotto’s, pizza’s en nog veel meer!

Benieuwd naar de rest van ons aanbod? Bekijk nu hier alle 681 restaurants van RestaurantKaart.

Reacties (0)


Reageer