11/12/2017 / Door Marjola

Rotterdam: de mooiste rotstad die er is, de stad van 175 nationaliteiten, een prachtige skyline en de stad met maar liefst 39 aangesloten restaurants bij RestaurantKaart. De afgelopen tijd hebben wij niet stil gezeten en kan je vanaf nu ook bij deze vier hotspots in Rotterdam voordelig uit eten gaan. Van een romantisch plekje aan de Maas tot de gezellige drukte op de bruisende Westblaak.

Hartig
We starten de culinaire reis in Rotterdam bij een zijstraat van de Witte de Withstraat. Daar vind je namelijk Bar & Bistro Hartig in de Hartmanstraat. Dit Mediterraanse restaurant straalt een en al karakter uit. De muur hangt er vol met gekleurde LP covers, boven de bar hangen robuuste koperen biervaten en vind je verder allerlei andere speelse details die zorgen voor een typisch ongedwongen sfeer. O, het eten gaat hier nét iets anders. Je kiest namelijk niet voor een hoofdgerecht, maar stelt samen met jouw gezelschap een heel menu aan kleine gerechtjes samen. Ideaal voor iedereen met keuzestress.

Mr. Harper
Deze jong telg in de Rotterdamse horeca vind je aan de voet van de Erasmusbrug. Ze zijn nieuw, hip, verrassend en voor menig inwoner inmiddels onmisbaar geworden. Ook hier wordt het eten netjes gedeeld. Bij Mr. Harper werken ze namelijk volgens het gezellige shared dining concept. Met een ruime keuze aan gerechtjes en het fijne aanbod aan wijnen en bier, beleef je hier een gezellig lange avond.

FERRY
Ferry is nog zo'n goede bekende onder vele Rotterdammers. Deze gangmaker op de Westblaak weet jouw avond of middag altijd weer om te toveren tot iets gezelligs. Hoewel het weer er momenteel niet naar is om het terras op te gaan, kun je binnen gelukkig ook gezellig neerploffen. Het is de ideale plek om met een leuk gezelschap bij te kletsen, maar ook om je laptop nog even een paar uurtjes open te slaan. Kun je daarna gelijk doorschuiven naar de borrel!

A La Cati
We sluiten het lijstje met gerse nieuwkomers af met uitzicht over de Maas. Nog niet zo lang (lees begin 2016) opende A La Çatı haar deuren in Rotterdam. Bij dit hippe restaurant geniet je van de meest lekkere gerechten uit de Egeïsche keuken. Van een tafel vol (kleine) gerechten tot een stevige burger! Naast verse gerechten is hier bovendien iedere avond - zowel doordeweeks als in het weekend - livemuziek. Houd voor de artiesten van die avond hun Facebookpagina dus goed in de gaten.

Nieuwsgierig naar de andere 35 hotspots in Rotterdam? Bekijk ze hier nu allemaal.

Reacties (0)


Reageer