06/12/2017 / Door Marjola

Utrecht, uterech, utca of de Domstad. De Utrechters hebben genoeg namen voor hun stad. Wist je trouwens ook dat ze zijn uitgeroepen tot de mooiste grachtenstad van Europa, onze koning Willem-Allexander er geboren is en het de stad van Nijntje is? Ik wist het eerst ook niet hoor. Wat ik wel weet: RestaurantKaart heeft haar aanbod in Utrecht flink uitgebreid. Om je alvast een kijkje te geven in deze nieuwe keukens, heb ik onze vier favoriete (nieuwe) hotspots in Utrecht voor je uitgelicht!

Amerikana
Om te beginnen met Amerikana. Voor iedereen die fan is van de Amerikaanse keuken of er graag eens mee kennis maakt, is dit restaurant een must-visit. Het concept is verrassend en eenvoudig. Je kunt kiezen voor een 3, 4 -of 5 gangen-menu en de inhoud.. dat is een suprise! Je kunt uiteraard wel doorgeven als je iets écht niet lekker vindt of ergens allergisch voor bent. De bekende vette hap en gigantische hamburgers hoef je hier niet te verwachten. Wat wel? Dat is tot jouw bezoek nog een verrassing.

Popocatepetl Utrecht
We blijven nog even in Amerikaanse sferen, maar zakken wel verder af naar het zuidelijke deel met: Popocatepetl in Utrecht. In dit restaurant waan je je echt in Mexicaanse sferen dankzij de sfeervolle inrichting, de heerlijke cocktails en tropische bites. Je combineert Popocatepetl bovendien perfect met een middagje shoppen of cultuur snuiven, dankzij hun centrale ligging. Net zo nieuwsgierig als ik was? Kom jezelf dan snel verliezen in de Mexicaanse gerechten. Of deel samen met je tafelgenoten losse kleine gerechtjes. Bij Popo kan het allemaal.

Van de Straat
Heb je de smaak inmiddels te pakken? Ik in ieder geval en daarom blijf ik je graag verrassen met zoveel mogelijk wereldse gerechten. En waar kan je dat nu beter dan bij Van de Straat aan de Surinamestraat in Utrecht. Dat dacht ik ook ja .. Zoals de naam al deels verklapt eet je hier 'van de straat' oftewel Streetfood. Maar dan van over de hele wereld. Vanuit de keuken maken ze het bovendien nog leuker door iedere zes weken van kaart te wisselen. Geen avondje zal hier hetzelfde zijn.

Bistro De Vagebond
We laten de Amerikaanse keuken even voor wat het is en sluiten af met bistro De Vagebond in Driebergen. Misschien niet in het centrum van Utrecht, maar zeker de moeite waard! Arno en zijn team leggen jou de hele avond in de watten met vertrouwde klassiekers. Hun motto: 'Genieten van het leven' vind je overal in terug. Van de sfeervolle inrichting tot (niet geheel onbelangrijk te benoemen) een breed scala aan wijnen. Voor werkelijk ieder gerecht hebben ze wel een bijpassende wijn! P.S. De carpaccio is hier zeer geroemd, dus vergeet die vooral niet te bestellen.

Bekijk nu hier alle 29 aangesloten restaurants in Utrecht.

Reacties (0)


Reageer