30/11/2017 / Door Sanne Onderwater

Zodra het buiten guur en druilerig wordt, heb ik behoefte aan zon op mijn bord. Pizza, pasta, Parmezaan: welk land straalt meer zomer uit dan Italië? Om deze reden lopen mijn tafelgenoot en ik – grote regenplassen vermijdend – op een donkere dinsdagavond over het Steve Bikoplein. Onze eindbestemming? Michel-Inn. Van de buitenkant valt dit restaurant niet direct op, maar zodra je hier binnenkomt, stap je direct La dolce vita tegemoet. Buon appetito!

Op tafel
Sharing is caring en dit principe begrijpen ze bij Michel-Inn perfect. We delen als voorgerecht een groot plateau met vier verschillende soorten Italiaanse kaas en een salade met truffelburrata en ansjovis. Héérlijk. De truffelburrata is goddelijk en neemt ons voor een split second mee op reis naar Toscane.

Het duurt hierna even voordat onze hoofdgerechten – pizza Quatro Stragioni en pizza met truffelmascarpone, asperge en ham – op tafel staan. No problemo, de zaak zit immers goed vol en wij nemen het Italiaanse spreekwoord la dolce far niente (het zalige nietsdoen) vrij serieus op. Geen haast dus!

Zodra de pizza’s op tafel komen zijn ze binnen no time op. Je proeft de versheid van de ingrediënten, de liefde van de chef-kok en het effect van de houtoven waarin ze gebakken worden. Wat we erbij dronken? Een heerlijke fles chardonnay, die de gastheer ons keurig laat voorproeven. Niet om te checken of de fles goed is, maar of de wijn wel naar onze smaak is. Daar houden we van.

Aan de muur
Michel-Inn is het schoolvoorbeeld van een Italiaanse trattoria. Niet te veel poespas. De mix van hoge en lage tafels, plus het zicht op de open keuken, geven je het gevoel van een gezellige, warme woonkamer. Waar direct mijn oog opvalt bij het interieur? Achterin de zaak heb je een grote kast vol met excentrieke spulletjes; van opgezette vogels tot oude typmachines. Je kijkt je ogen uit!

Over de vloer
Wat een vriendelijk en relaxt personeel werkt hier. Water wordt zonder er om te moeten vragen aangevuld, er worden perfecte suggesties gedaan en aan het einde van de avond gaat het afrekenen met RestaurantKaart soepel en snel. Hier komen we heel graag nog een keer terug.

Onderaan de streep 
Voor een fles Chardonnay betalen we €25,00 en de twee voorgerechten en twee pizza’s kosten normaal gesproken €54,50. Met RestaurantKaart betalen we voor het eten slechts 50% van de rekening. We besparen dan ook maar liefst €27,25 op de rekening! Onder de streep betalen we in totaal, inclusief de fles wijn, €52,25. Dat is slechts €26,13 per persoon!

Reacties (0)


Reageer