14/11/2017 / Door Marjola

Bij Indisch/Indiaas eten denk ik al snel aan een explosie van felle kleuren, mysterieuze smaken en geurige specerijen. Niet zo gek als je weet dat kruiden, specerijen en groenten de boventoon voeren in deze keukens. Maar er is meer.. Lees snel verder en ontdek unieke smaken bij deze vijf hotspots!

Sugar and Spice Bites - Haarlem
Bij Sugar and Spices Bites leer je de echte Indiase keuken kennen. Geen doorsnee klassiekers, maar eigen creaties die stuk voor stuk verrukkelijk zijn. Wat je kan verwachten? Een tafel vol met Indiase Tapas a.k.a. Indian street food zoals: pani puri shots en papadum tot de bekende kip in cashewnootroomsaus. Als jij je kennis eens verder wil laten reiken dan een standaard currie is het zes-gangen-menu van Indiase tapas een echte aanrader. Zo hoef je niet eindeloos door de kaart te bladeren en ben je de rest van de avond onder de pannen! Dus snel je naar de Cronje in Haarlem en ga een avond vol verrassingen tegenmoet.

Surya - Utrecht
Deze hippe en moderne variant op het traditionele Indische restaurant vind je aan het gezellige Janskerkhof in Utrecht. Excentrieke beelden, rode tapijten en ongemakkelijke stoelen hebben hier plaats gemaakt voor een smaakvolle lounge met intieme verlichting. En het eten? Dat is op z’n zachts uitgedrukt voortreffelijk! De keukenbrigade bestaat enkel uit Indiërs en Nepalezen en dat proef je. Bij Surya laten ze je in een avond compleet wegwijs maken in de Indiase keuken. Dus ga lekker ontdekken of roep herinneringen op bij alle traditionele smaken!

Restaurant Vijaya - Amsterdam
Een nieuwkomer binnen ons restaurantaanbod en zeker de moeite waard om binnenkort te bezoeken: Vijaya in Amsterdam. Iedere liefhebber van Indiaas en Indisch eten gaat hier een zorgeloos lekkere avond tegenmoet. Jazeker je leest het goed: Indiaas én Indisch. Ze serveren hier het beste uit beide keukens. En zoals de Nederlandse uitspraak luidt: "eten wat de pot schaft" geldt dat ook bij Vijaya zo. Je proeft hier dus de echt authentieke (pittige) smaken.

Mayur Kitchen - Zwolle
Wat begon als hobby is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het horeca-aanbod van Zwolle. In 2011 durfde Zaman en Asha de stap naar een eigen restaurant te maken, waar menig Indian lover hen maar wat dankbaar voor is! Op de kaart worden de authentieke namen gebruikt en vind je bij de minder bekende een duidelijke beschrijving. Kan je niet kiezen? Overweeg dan de proeverij; zo ontdek je verschillende smaken en geuren uit deze kleurrijke keuken!

Taj Mahal - Rotterdam
Met ruim 175 verschillende nationaliteiten, is Rotterdam heel wat keukens rijk. De Indiase hotspot Taj Mahal in Rotterdam mag dan ook niet ontbreken aan de Indiase favorieten. Je vindt ze op een steenworp afstand van de bekende Pannekoekstraat en is een echte must-go. De inrichting oogt misschien wat verouderd, maar zorgt wel voor een echt authentiek Indiaas tintje aan je avond.

P.S. Je mag bij de Indiase cultuur gewoon met je rechterhand eten. Met je linkerhand doe je immers heel andere dingen..

Reacties (0)


Reageer