27/10/2017 / Door Marjola

Vis. Je vindt het bij bijna ieder restaurant op de kaart. Maar waar eet je de lekkerste, verste en meest smaakvolle visgerechten? Velen zullen zweren bij Zeeland, maar ik bewijs graag het tegendeel. Zit jouw (nieuwe) favoriet er tussen?

The Fish Club - Kijkduin
Laat ik maar gelijk beginnen bij een van mijn favorieten. Hier klopt namelijk alles. De locatie, de sfeer en natuurlijk het eten! Het water stroomt mij al in de mond als ik denk aan de heerlijke fruits de mêr plateaus die zij hier serveren. Je zal er misschien minder snel aan denken, maar de sushi hier is een echte aanrader. Een waar kunstwerk en perfect om te delen.

Le Sandre - Leeuwarden
Voel je als een vis in het water bij Le Sandre in Friesland. Voor vele Frieslanders staan ze bekend als hét visrestaurant van Leeuwarden. Ik kan niet anders, dan dit beamen. De verse vis die zij hier gebruiken komt uit Harlingen, waar tevens hun tweede visrestaurant gevestigd is. Het vriendelijke personeel legt je graag uit wat er op je bordje ligt. Maar als ik je mijn favoriet alvast mag verklappen: de Paling op drie manieren is voortreffelijk!

De Visserij - Tilburg
Restaurant de Visserij bewijst maar weer dat Brabantse gezelligheid niet alleen gepaard gaat met worstenbroodjes en bier. Ook aan de gezellige Piushaven in Tilburg geniet je van verse visjes, knapperige gamba’s en pannen vol mosselen. Je kunt je avond hier bovendien heel gezellig afsluiten in hun bruine café. Hier schenken ze alle bieren van de scheldebrouwerij, die ook in de bereiding van de gerechten wordt verwerkt.

Mero - Scheveningen
Hier hoef je niet bang te zijn om te spartelen. De bediening helpt je namelijk graag met de beste keuze en ook wijnkenner Ronald kiest met liefde een passende wijn voor je uit. Wat je van de sfeer mag verwachten? Eigenlijk alles waar je bij vis aan denkt: van de blauw met witte kleuren en houten materialen tot de herkenbare kreeft aan de wand. Wat mij betreft de must-go als je in Scheveningen bent.

Restaurantje Nummer 7 - Middelburg
Nu ik jullie voldoende overtuigd heb van alle opties buiten Zeeland, zal ik er toch aan toe moeten geloven. Restaurantje nummer 7 in Middelburg mag namelijk niet ontbreken op het vislijstje. Tot 25 jaar geleden fungeerde dit restaurant nog als woonhuis. Alle karakteristieke aspecten van toen zijn (gelukkig) behouden en geven je avond een extra magisch tintje. Alle vis op de kaart komt recht uit de Oosterschelde en Noordzee. Verser dan hier zal je het niet snel vinden!

Benieuwd naar de rest van ons aanbod? Bekijk dan hier de restaurants bij jou in de buurt! .

Reacties (0)


Reageer