21/05/2019 / Door Roel

De Nederlandse startup RestaurantKaart haalt in een nieuwe investeringsronde €750.000 op. Met dit groeikapitaal breidt het bedrijf zich uit naar nog meer steden in Nederland. “Er was veel animo voor deze ronde, we waren zelfs oversubscribed”, aldus voorzitter van de adviesraad Just Jongeleen, “Daar pakken we graag op door in de volgende fase”. Het investeringsgeld komt van zowel huidige aandeelhouders als nieuwe business angels/informal investors.

Validatie in 5 steden
RestaurantKaart draaide in 2018 een succesvolle pilot in de regio Haarlem, waar op dit moment ruim 30 restaurants meedoen en meer dan 1.000 leden actief zijn. In heel Nederland is het restaurantaanbod inmiddels gegroeid naar meer dan 500 restaurants. Met het nieuwe kapitaal breidt het jonge bedrijf de pilot uit naar Leiden, Den Haag en later dit jaar Amsterdam en Rotterdam. Overigens tekende het bedrijf vooruitlopend op de uitrol in Amsterdam al een samenwerking met Taste Of Amsterdam (www.tasteofamsterdam.com/nieuws/restaurantkaart), de culinaire happening in onze hoofdstad in het weekeinde van 30 mei t/m 2 juni. CEO Erik van der Plas: ‘Ons doel is om in 2020 100.000 enthousiaste leden te hebben die wekelijks uit eten gaan met RestaurantKaart. Voordat we grote(re) stappen nemen, gaan we ons business model eerst verder valideren en bewijzen in 5 steden in Nederland. Dat is waar we deze investering voor gaan gebruiken!’

Uit eten met 50% korting
RestaurantKaart is het abonnement voor liefhebbers van uit eten gaan. Regelmatig restaurantbezoek is daardoor toegankelijker; lege tafels bij goede restaurants worden aangeboden voor de helft van de prijs. Voor €6,99 per maand krijgen leden van RestaurantKaart 50% korting bij honderden restaurants in Nederland, zo vaak als zij willen.“Wij zijn onderscheidend doordat onze leden gewoon à la carte kunnen eten en niet worden afgeserveerd met een vast menu. Daarnaast verdienen wij ons geld aan de kant van de gasten en vragen wij restaurants geen euro voor hun deelname, maar er een feestje voor onze fijnproevers van te maken. (lees: leden RestauranKaart)” aldus Erik van der Plas.

Horeca blij met nieuwe bezoekers
Iedere dag zijn er lege tafels bij restaurants terwijl er wel personeel paraat staat en de kok zijn inkopen al heeft gedaan. RestaurantKaart biedt restaurants kosteloos de mogelijkheid om de lege tafels op te vullen met leden die van lekker eten houden. Zo ontstaat een win-win voor gast en gastheer.

RestaurantKaart. Goed uit eten, nergens goedkoper. Kijk op www.restaurantkaart.nl voor meer info en probeer de eerste maand lidmaatschap kosteloos uit.

Reacties (0)


Reageer